Pohár spřežení v Nebanicích bude!

04.07.2020 13:16

Divácky zajímavý Světový pohár spřežení měl v Nebanicích pokračovat již 28. ročníkem. Mezinárodní jezdeckou federací FEI byl však následkem opatření vyplývajících z korona virové pandemie v letošní sezoně zrušen. Díky postupnému rozvolnění zmiňovaných opatření ve větší části Evropy se závody uskuteční jako Český pohár spřežení s mezinárodní účastí ve dnech 17. až 19. července 2020.

Organizátorem bude jezdecký oddíl TJ Agro Cheb, z.s., který díky finanční podpoře města Chebu, Karlovarského kraje a dalších významných sponzorů, nabídne divákům špičkové české a evropské posádky, které změří své síly na tomto v České republice jedinečném závodě.

Návštěvníci shlédnou sportovní klání jednospřeží, dvouspřeží a čtyřspřeží v několika obtížných soutěžích. Například při pátečních drezurních zkouškách závodníci předvedou přesnost a všeobecnou ovladatelnost svých koní a poníků.

Pro diváky nejnapínavějším a pro závodníky a koně jednoznačně nejnáročnějším měřením sil je maraton, který bude na programu v sobotu. Patnáctikilometrový rychlostní úsek a následné náročné zkoušky při průjezdech osmi technicky složitými překážkami budou prubířským kamenem závodnického umění.

Neděle bude věnována další zajímavé disciplíně, která otestuje zručnost posádek a poslušnost koní. Jedná se o překážkovou jízdu, která zde neznamená skákání přes překážky, jak je tomu u jezdeckých závodů, ale zahrnuje průjezdy mezi kužely na čas.

Po celou dobu konání soutěží zajistí pořadatelé na závodišti občerstvení, pestré doprovodné kulturní programy pro děti během dne i v průběhu večera. K dispozici také bude hlídané parkoviště a pro návštěvníky velké stany s posezením.